Verlengd uitstel van betaling

Indien u in maart of april bij de Belastingdienst bijzonder uitstel van betaling heeft gevraagd vanwege de coronacrisis, dan loopt dat uitstel binnenkort af. Over de afloopdatum heeft u bericht gekregen van de belastingdienst.
U kunt het bijzonder uitstel nu verlengen met een online formulier.

Vanaf 16 maart kon u als ondernemer bijzonder uitstel van betaling vragen voor verschillende belastingen als uw bedrijf door de coronacrisis in betalingsproblemen was gekomen.
U heeft dan bijzonder uitstel gekregen voor drie maanden.
Dit geldt dus voor de belastingen die na 16 maart betaald moesten worden. M.a.w. aangifte loonheffing januari 2020 moest uiterlijk eind februari betaald zijn. Daarvoor geldt dus niet de bijzonder uitstelregeling.

In de schriftelijke ontvangstbevestiging die u van de Belastingdienst heeft gekregen, staat de einddatum van het bijzonder uitstel.

LET OP Voor nieuwe aanslagen ontvangen na de eerste aanvraag van uitstel van betaling schuift de datum van uiterste betaling niet op. De schuld loopt dan dus op!

Verlengen

Indien u langer uitstel nodig hebt, dan kunt u een verzoek doen om verlenging van het bijzonder uitstel van betaling via het online formulier van de Belastingdienst.
U moet wel toelichten wat de oorzaak is van de betalingsproblemen en deze moet gevolg zijn aan de coronacrisis.

Belastingschuld groter dan € 20.000?

Was uw belastingschuld toen u voor de eerste keer uitstel van betaling aanvroeg groter dan € 20.000, dan moet u een toelichting meesturen met een verklaring van een derde-deskundige en een liquiditeitsprognose en eventuele andere bewijsstukken die uw toelichting onderbouwen.

Schriftelijke verzoeken

De Belastingdienst heeft laten weten dat de schriftelijke verzoeken (dus niet digitaal) die zij in de afgelopen weken heeft ontvangen, met de benodigde verklaring en eventuele stukken direct zullen worden behandeld. U hoeft niet opnieuw verlenging van bijzonder uitstel aan te vragen.

Betalingsregeling

Bij het einde van de uitstelperiode ontvang je een voorstel voor een betalingsregeling.