Verbeter het rendement van uw (winkel)bedrijf

Waaraan kunt u denken bij het verbeteren van het rendement van uw (winkel)bedrijf?

  1. Een vuistregel is dat 20% van het assortiment zorgt voor 80% van de winst. Daarbij kijkt u niet alleen naar de marge maar ook naar de hoeveelheid arbeid die moet worden ingezet om die marge te realiseren. Bedenk daarbij dat veelal 50% van het assortiment 20% van de winst levert. En dan blijft 30% van het assortiment wat niets doet, of zelfs verlies oplevert. Evalueer daarom regelmatig uw commerciƫle keuzes in het assortiment.
  2. Analyseer regelmatig de samenstelling van het personeelsbestand. Is er een achterstand van de kennis en vaardigheden bij het personeel? Zijn er langdurig zieken, ongemotiveerde medewerkers of een achterstand in moderne vaardigheden?
  3. Verbeter de onderhoudssituatie van uw bedrijfspand(en). En bij een winkel: hoe ervaart de klant de entree en ontvangst in uw winkel?
  4. Zorg er voor dat uw klantenbestand up-to-date is en dat daarin alle relevante gegevens zijn vastgelegd.
  5. Houdt uw ICT en online positionering regelmatig tegen het licht en versterk die waar nodig.

Heeft u advies nodig bij de analyse van uw bedrijfsvoering of heeft u behoefte aan een klankbord. Wij helpen u graag. Neem dan gerust contact met ons op per telefoon 075 616 74 87 of mobiel op 0651 18 0652 of met het contactformulier op deze website of per email info@adfinadvies.nl.