Urenregistratie deugt niet

Een zelfstandig werkend belastingadviseur had bij zijn aangifte in­komsten­belasting opgegeven dat hij in dat jaar 1.336 uur had ge­werkt en claimde dus ook zelfstandigenaftrek.

Belastingadviseurs zijn over het algemeen wel goed in het schrijven van uren, maar daar trapte de belastinginspecteur in dit geval dus mooi niet in. De inspecteur had namelijk een onderzoek ingesteld bij garages naar kilometerstanden en naar een lenerspas van de volksuniversiteit en daaruit bleek dat de urenadministratie van de belastingadviseur niet deugde. De rechter was het met de inspecteur eens en stelde vast dat de adviseur minder dan 1.225 uur had gewerkt en daarom geen recht had op zelfstandigenaftrek.

Urenregistratie

Als u naast uw onderneming tevens andere werkzaamheden verricht, adviseren wij u een urenadministratie bij te houden om aan te tonen dat u meer dan de helft van de gewerkte uren aan de onderneming hebt besteed, bijvoorbeeld in uw agenda. Ook ondernemers die wel veel uren werken, maar een relatief lage omzet genereren, staan met een urenadministratie veel sterker.