Rekenhulp voortzettingswaarde 2014 agrarisch bedrijf

De Belastingdienst heeft de rekenmodule voor de berekening van de voortzettingswaarde van bedrijven in de agrarische sector aangevuld met het jaar 2014. Met deze rekenhulp kunt u voor de periode 2009 tot en met 2014 de voortzettingswaarde van uw agrarisch bedrijf bepalen. Deze waarde hebt u nodig voor het bepalen van de schenk- en erfbelasting.

Rekenmodule Voortzettingswaarde

Als een bedrijf aan u is geschonken of nagelaten, betaalt u daarover schenkings- of successierecht. Voor alle bedrijven in de agrarische sector met een hoge intrinsieke waarde en een laag rendement, is de voortzettingswaarde de basis waarop de belasting wordt berekend. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn bij agrarische bedrijven met veel cultuurgrond en productierechten. Met de rekenmodule kunt u de voortzettingswaarde berekenen. Die waarde vult u in op de aangifte die u heeft ontvangen. U kunt de berekening van de waarde afdrukken om mee te sturen met de aangifte.

Normbedragen agrarische sector

Voor het berekenen van de voortzettingswaarde van bedrijven in de agrarische sector heeft de Belastingdienst in overleg met de sector normbedragen vastgesteld. Deze normbedragen zijn verwerkt in de rekenmodule. De normen en normbedragen staan in tabellen, zie ook Landbouwnormen 2013 beschikbaar.

De normtabellen zijn als volgt:

Indien u hulp of advies nodig hebt bij het berekenen van de voortzettingswaarde, dan helpen wij u graag. U kunt contact met ons op per telefoon 075 616 74 87 of mobiel 0651 18 0652 of via het contactformulier op deze website (zie klantenservice) of per email info@adfinadvies.nl.