Register btw vrijstelling beroepsonderwijs 2014

Instellingen en docenten voor beroepsonderwijs kunnen gebruik maken van de BTW-vrijstelling voor beroepsonderwijs indien zij zijn ingeschreven in het Register Kort Beroepsonderwijs (RKBO). Dan behoeven zij geen btw administratie te voeren.

Twee registers

Vanaf 1 januari 2014 is dit RKBO gesplitst in twee nieuwe registers:

  1. Docentenregister Beroepsonderwijs;
  2. Instellingenregister Beroepsonderwijs.

LET OP Het docentenregister is uitsluitend bedoeld voor natuurlijke personen die beroepsonderwijs verzorgen aan onderwijsinstellingen. Verzorgt u dus geen beroepsonderwijs aan een zorginstelling, dan kunt u zich nog wel zelfstandig melden als Instelling beroepsonderwijs.
LET OP Het is niet altijd fiscaal voordelig om voor deze btw-vrijstelling in aanmerking te komen.

AUDIT

Om voor vermelding aan één van beide registers in aanmerking te komen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen en moet u daarbij een audit ondergaan. Deze audit heeft betrekking op aspecten van de kwaliteitscode voor kort beroepsonderwijs zoals zorgvuldigheid, rechtszekerheid, redelijkheid en betrouwbaarheid.

Overweegt u zich aan te melden bij dit register of heeft u daar vragen over, dan helpen wij u graag. U kunt met ons contact opnemen per email info@adfinadvies.nl, per telefoon op 075 616 74 87 of mobiel op 0651 18 06 52 of met het contactformulier.