Pilot: hypotheken voor flexwerkers

Het wordt voor flexwerkers mogelijk gemakkelijker om een huis te kopen. In januari begint een proef waarbij werkenden met een tijdelijk contract een hypotheek kunnen krijgen.
Bij de proef werken Obvion Hypotheken, Randstad uitzendbureau en Vereniging Eigen Huis samen. Om in aanmerking te komen voor een hypotheek wordt bij deze groep niet het arbeidsverleden maatgevend, maar het toekomstperspectief.

2 miljoen flexwerkers

Randstad is de grootste uitzendorganisatie in Nederland. Obvion Hypotheken, een dochter van de Rabobank, is de vierde hypotheekverstrekker van Nederland. In Nederland werken 2 miljoen mensen met een tijdelijk contract of als zzp’er.

De pilot richt zich op 1200 flexwerkers van Randstad. Wie een hypotheek wil afsluiten, wordt getoetst op kansen op de arbeidsmarkt, mobiliteit, flexibiliteit en de bereidheid te investeren in verdere opleiding.

Flexwerkers die van de uitzendorganisatie een perspectiefverklaring krijgen, worden door Obvion op dezelfde manier behandeld als huizenkopers met een werkgeversverklaring.

BRON: NOS

Voor meer informatie over flexwerkers zie Personeelszaken Uitzendkrachten en Flexwerkers.