Oldtimerregeling 2014 aangepast

Zoals door de minister toegezegd, zie Motorrijtuigenbelasting, is er nu een definitieve regeling voor motorrijtuigen, de zogenaamde oldtimervrijstelling. Deze moet nog wel worden goedgekeurd door de 1e Kamer.

Motorrijtuigen ouder dan 40 jaar

De vrijstelling voor de motorrijtuigenbelasting geldt als het motorvoertuig per 1 januari 2014 ten minste 40 jaar geleden in gebruik is genomen, dus motorvoertuigen voor 1 januari 1974 in gebruik genomen. De datum van 1e ingebruikname is daarbij bepalend.

LET OP Het schijnt dat (in een aantal gevallen) de datum van 1e ingebruikname foutief op het kenteken staat. Soms staat er wel het juiste bouwjaar op. Neem tijdig contact op met het RDW. Wacht niet te lang want na 1 januari 2014 krijg je geen papieren kenteken meer, maar het nieuwe credit card kenteken.
BRON: FEHAC

Motorrijtuigen tussen 26 tot en met 39 jaar

Voor deze voertuigen is een overgangsregeling. U betaalt een kwart van de motorrijtuigenbelasting die u normaal per kalenderjaar betaalt met een maximum van € 120. U betaalt per jaar vóórdat het tijdvak begint. Het tarief op 31 december van het voorgaande jaar is bepalend voor het nieuwe jaar. LET OP U mag uw motorrijtuig niet op de weg gebruiken in de maanden januari, februari en december van hetzelfde tijdvak.

Welke voertuigen komen in aanmerking voor de overgangsregeling?

Dat zijn de volgende motorrijtuigen:

  • personenauto of bestelauto die uitsluitend bestemd is om op benzine te rijden;
  • motor;
  • vrachtauto die u niet bedrijfsmatig gebruikt;
  • autobus die u niet bedrijfsmatig gebruikt.

Wilt u meer weten of heeft u advies nodig, dan helpen wij u graag. U kunt met ons contact opnemen per email info@adfinadvies.nl, per telefoon op 075 616 74 87 of mobiel op 0651 18 06 52 of met het contactformulier.