Leasing

Hoofdvormen leasing

Bij leasing kennen wij de volgende hoofdvormen

  1. Financial lease
  2. Operational lease

Bij operational lease kennen we de volgende varianten:

  1. full operational
  2. net operational

Daarnaast kennen we nog diverse varianten:

  1. Shortlease
  2. Private lease
  3. Sale and Lease back

Financial lease

Bij financial lease financiert u feitelijk alleen het actief. Het actief en de financiering staan op de balans. U bent economisch eigenaar van het actief. De maandelijkse leasetermijn bestaat uit rente en aflossing. Na betaling van de slottermijn wordt u juridisch eigenaar van het actief.
TIP Bij financial lease geniet u in 2013 voor de auto’s met grijs kenteken investeringsaftrek.

Operational lease

Bij full operational lease besteedt u zowel de financiering als het operationele beheer van het actief uit. Alle financiële, technische en beheerstaken komen voor rekening van de leasemaatschappij. Het actief en de financiering staan niet op de balans, maar off-balance. De financieringsmaatschappij is juridisch en economisch eigenaar van het actief en loopt dus ook het economisch risico. Daarvoor betaalt u vanzelf wel een bedrag in de leaseprijs.

Bij net operational lease besteedt u niet alle taken uit aan de leasemaatschappij. U zorgt bijvoorbeeld zelf voor onderhoud en reparaties, verzekering of een vervangend actief. Het actief en de financiering staan hier ook niet op de balans.

Shortlease en private lease

Bij shortlease least u voor een korte termijn, bijvoorbeeld bij flexwerkers of medewerkers op projectbasis.
Bij private lease least u als particulier, bijvoorbeeld een personenauto.

Sale and Lease back

Bij sale and lease back draagt u uw gehele actief en de bijbehorende financiering over aan de leasemaatschappij. U bent dan van alle beheerstaken en de bijbehorende zorgen af.
TIP Uw liquiditeitspositie verbeterd daardoor direct.

Wilt u meer weten of heeft u advies nodig, wij helpen u graag. U kunt met ons contact opnemen per email info@adfinadvies.nl, per telefoon op 075 616 74 87 of mobiel op 0651 18 06 52 of met het contactformulier.