Hema ook in zorgverzekeringen

HEMA biedt voor het eerst een zorgverzekering aan en wel met een premie van € 89 per maand voor een basispakket met het wettelijk verplichte eigen risico van € 360 per jaar.

Met hun verzekeringspas krijgen klanten bovendien 10 procent korting op bijna alle producten in de HEMA-winkels. Dat betekent dat de winstmarge daalt, maar HEMA denkt dit te compenseren met de extra omzet die de prijsstunt naar verwachting oplevert.

Marktonderzoek

Aan de introductie van de zorgverzekering ging gedegen marktonderzoek vooraf. Het is een internationale ontwikkeling. Winkelketen Tesco bijvoorbeeld biedt in Engeland al langer zorgverzekeringen aan.

LET OP De premie van € 89 per maand is laag, maar er zijn meer voordelige aanbieders. Per 19 november zijn alle premies van alle zorgverzekeraars bekend. Wacht dus nog even voordat u een nieuwe zorgverzekering afsluit.

LET OP Als u een aanvullende dekking wilt. De aanvullende zorgverzekeringen van de HEMA zijn niet uitbundig. Voor je een aanvullende verzekering afsluit is het aan te raden verzekeringen goed met elkaar te vergelijken o.a. t.a.v. eventuele fysiotherapie of brillenglazen.