Eerste keurmerken rittenregistratiesysteem uitgereikt

Elf leveranciers hebben een keurmerk gekregen voor hun rittenregistratiesysteem. Een rittenregistratiesysteem krijgt een keurmerk als het voldoet aan een aantal eisen, waaronder die van de Belastingdienst.

Met een rittenregistratiesysteem in de auto kunt u onder andere eenvoudig aantonen dat op jaarbasis niet meer dan 500 kilometer privé gereden is. Een keurmerksysteem legt alle gegevens betrouwbaar vast. Als particulier of ondernemer hebt u hierdoor meer zekerheid, minder administratief werk en kunt u eenvoudiger uw aangifte invullen. Voor de Belastingdienst betekent een rittenregistratiesysteem met een keurmerk minder intensieve controles.

Stichting Keurmerk RitRegistratieSystemen

De keurmerken worden uitgereikt door de Stichting Keurmerk RitRegistratieSystemen. De Stichting is speciaal voor dit doel opgericht en heeft een volledig onafhankelijk bestuur en geen winstoogmerk.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het keurmerk en leveranciers met een keurmerk op www.keurmerkritregistratiesystemen.nl.

Voor meer over de regeling privégebruik auto en sluitende kilometeradministratie zie Auto van de zaak.

Als u vragen heeft of advies nodig hebt, neem dan gerust contact met ons op per telefoon 075 616 74 87 of  mobiel 0651 18 0652 of via het contactformulier op deze website of per email info@adfinadvies.nl.