Aangiftebrief omzetbelasting verdwijnt

De belastingdienst stuurt vanaf 1 januari 2014 geen aangiftebrieven omzetbelasting meer. Hiermee verdwijnen ook de acceptgiro’s die bij de aangiftebrief worden meegestuurd. Dit betekent dat u vanaf het aangiftetijdvak december 2013, 4 kwartaal 2013 en over het hele jaar 2013 geen aangiftebrief en acceptgiro’s meer ontvangt.

Indien wij u aangifte verzorgen houden wij de termijnen voor het doen van aangifte en betalen in de gaten. Doet u zelf de aangifte omzetbelasting, dan moet u deze termijnen zelf bewaken. Deze termijnen kunt u vinden op het beveiligde gedeelte van de website van de belastingdienst. Op dit beveiligde gedeelte kunt u bij de gebruikersinstellingen een herinneringswaarschuwing instellen, zodat u een e-mail ontvangt voor het doen van aangifte omzetbelasting.

Begin januari 2014 ontvangt u van de belastingdienst een overzicht waarop de benodigde onderstaande gegevens staan:

  • aangiftetijdvakken
  • uiterste inlever- en betaaldata
  • betalingskenmerken

Wij adviseren u dit overzicht te bewaren, omdat hier uw betalingskenmerk op vermeld staat. Als u betaalt met een onjuist betalingskenmerk zal de belastingdienst uw betaling terugstorten. Gevolg hiervan is dat de belastingdienst u een naheffingsaanslag zal gaan opleggen, vanwege het niet betalen van de aangifte, eventueel verhoogd met boetes en rente.